Transition Management van A tot Z

Transition Readiness Assessment 

Dit is een onderzoek waarin wordt gekeken in hoeverre de organisatie en de leverancier klaar zijn voor een transitie. Transition Experts inventariseert wat er nog moet gebeuren, of stelt extra aandachtspunten vast voor een snelle start. Hierbij wordt rekening gehouden met kosten en risico’s. Het assessment levert een compleet beeld van de uitgangssituatie, dat dient als basis voor de Transition Roadmap, het transitieplan.

 

Transition Roadmap

Een plan voor het gehele traject waarin alle activiteiten worden beschreven die bij de transitie aan de orde zijn. Transition Experts brengt daarin een fasering aan en stelt een realistische planning op.

 

Transition Resourcing

Op basis van de Transition Roadmap wordt bepaald wie de transitie gaat uitvoeren en/of begeleiden. Soms kan de transitie door één persoon worden uitgevoerd, soms wordt er een team samengesteld uit architecten, project managers, technisch specialisten en service managers.

 

Transition Sub Projects 

De meeste transities staan niet op zichzelf; er zijn tal van losse onderdelen die per transitie kunnen verschillen. Denk bijvoorbeeld aan het overzetten van de software die bij het bedrijf wordt gebruikt. Vaak is het alleen al niet duidelijk welke software dat precies is. Of wat de impact zal zijn van de transitie op de software. Hieronder geven wij een aantal voorbeelden van dergelijke belangrijke onderdelen. Transition Experts kan deze transitie-deelprojecten geheel voor u inrichten en managen. (Lees meer)

 

Transition Aftercare

Hierbij moet er gedacht worden aan de evaluatie van de transitie met de klant, dit kan door middel van een bespreking zijn maar ook uitgebreider door middel van een eindrapport. Er kan tijdelijke begeleiding gebruikersondersteuning van de werkplekken worden gegeven. Of kan er bijvoorbeeld tijdelijke ondersteuning aan de beheerders worden gegeven.

       

Neem contact opWij werken o.a. voor